Elsevier over voor- en nadelen verschillende vloersoorten op

Elsevier Stijl heeft de voor- en nadelen van de verschillende vloersoorten op een rijtje gezet op zijn website.

Ook worden de laatste trends bekeken.

Elsevier heeft een aantal soorten vloerbedekking op een rijtje gezet en bekeek welke vloer nu het beste past bij een bepaalde woonsituatie.

Er is aandacht voor houten vloeren, tegels, kurk vloerbedekking, tapijt, gietvloer en natuurlijk laminaat.

TRENDS
Behalve de voor- en nadelen van de diverse soorten vloerbedekking kijkt Elsevier naar de laatste trends op het gebied van vloeren.

Bij houten vloeren is de laatste trend grove eiken vloeren in grijstinten, bij tegels zijn dat grote tegels van hout en natuursteen, met leisteen- en granietstructuur. Voor tapijt is de laatste trend luxe wollen tapijttegels in kleuren aubergine, vers groen en blauwtinten.

Voor laminaat is de trend momenteel eikenlaminaat in naturelkleuren zoals wit, grijs en zwart met houtnerven.

LAMINAAT
Uiteraard is er ook aandacht voor laminaat vloeren.

Voordelen hiervan zijn volgens Elsevier dat bepaalde uitvoeringen de uitstraling van hout hebben, compleet met houtnerven, met als grootste verschil dat laminaat aanzienlijk goedkoper is. Het voordeel van kliklaminaat is dat het makkelijk zelf te leggen, wat flink minder kost.

Als nadelen worden genoemd dat onder meer water snel schade kan aanrichten bij laminaat. Wel is hiervoor tegenwoordig een oplossing aangezien er tegenwoordig waterbestendige oude scheepsvloeren worden gebruikt voor de productie van laminaat.

De meest opvallende soort vloerbedekking die niet aan de orde komt is vinyl.

Lees hier het hele artikel op de site van Elsevier.