Tips voor het zelf leggen van laminaat van Praxis

zelf laminaat vloer leggen
Zelf laminaat leggen (foto: Youtube)
Zelf laminaat leggen is niet moeilijk en Praxis geeft met een video een paar handige tips voor een optimaal eindresultaat.

Behalve instructies voor het leggen van laminaat heeft Praxis ook een handige montageservice.

Bouwmarkt Praxis staat bekend om een ruim assortiment van mooi laminaat met scherpe prijzen. Ook heeft het bedrijf veel handige instructievideo's en handleidingen waarmee je met gemak zelf je laminaat zo goed mogelijk kunt installeren.

Wij zetten alles op een rijtje, inclusief een handige video waarin het zelf leggen van laminaat nog eens goed wordt uitgelegd.

STAPPENPLAN ZELF LAMINAAT LEGGEN
  1. Leg eerst de ondervloer (op de site van Praxis vind je er genoeg).
  2. Begin met het leggen van het laminaat vanuit een hoek van de kamer. Belangrijk is het om afstandhouders te gebruiken. Ook is een laminaatsnijder een onmisbaar hulpmiddel.
  3. Klik de laminaatstroken aan elkaar en werk de hele kamer door
  4. Tot slot de plinten: deze kunnen met een speciale verstekschaar op maten worden geknipt en vervolgens op de vloer worden geplakt
De onderstaande video laat de bovenstaande stappen nog eens goed zien. Uiteraard kun je laminaat ook laten leggen door een professional. Bij Praxis heet dat de montageservice, waarvoor u een prijs van €11,50 per vierkante meter betaalt inclusief ondervloer. De plakplinten worden gemonteerd voor een prijs van €2,50 per meter.

Het goedkoopst is het natuurlijk als u zelf laminaat legt. De onderstaande video laat zien hoe u dat het beste kunt doen. Overigens kunt u zelf ook prima een vinyl vloer leggen.Nog meer tips voor het zelf leggen van laminaat staan in een artikel dat wij eerder op deze website publiceerden.