Overzicht prijzen en garantie laminaat Ikea

Ikea laminaat Tundra
Ikea's Tundra laminaat kost 5,99 euro
Zoals we allemaal weten kun je bij Ikea veel kopen, ook laminaat. Wat zijn nu de prijzen van Ikea laminaat en wat krijgt u daarvoor?

Wij zetten het aanbod van Ikea op een rijtje, inclusief prijzen en garantietermijn.

Ikea heeft een ruim assortiment laminaat met qua prijzen en looks voor ieder wat wils.

De goedkoopste laminaatvloer van Ikea kost 3,99 euro per vierkante meter, wat voor Nederlandse begrippen echt een bodemprijs is. Veel lager gaat het niet worden qua prijs, ook niet bij de bekende doe-het-zelf zaken en online aanbieders.

Ook heeft Ikea duurder en daarmee ook kwalitatief hoogwaardiger laminaat in huis. De duurste laminaatvloer kost u per vierkante meter 12,95 euro. Onderstaand een overzicht van de in totaal vier verschillende laminaatvloeren van Ikea (bron: website).

PRIJZEN LAMINAAT IKEA
  • Laminaat Slätten: €3,99 per m2
  • Laminaat Tundra: €5,99 per m2
  • Laminaat Prärie: €8,99 per m2
  • Laminaat Golv: €12,95 per m2
Hieronder leest u meer over de specificaties per laminaatvloer.

LAMINAAT SLÄTTEN
Het Slätten laminaat van Ikea is al jarenlang het goedkoopste laminaat met een prijs van slechts €3,99 per vierkante meter. Indien u een goedkopere laminaatvloer zoekt zult u al snel ontdekken dat dat eigenlijk niet mogelijk is.

Ikea Slatten laminaat
Het goedkoopste laminaat van Ikea: Laminaat Slätten

 Ikea's Slätten laminaat heeft een dikte van 6 mm en is verkrijgbaar in één kleur. Voordeel van dit goedkope laminaat is dat het niet verbleekt in zonlicht, wat vaker een probleem is bij de echt heel goedkope laminaatsoorten. Over garantie wordt niets gemeld, in tegenstelling tot de andere laminaatvloeren van Ikea, waarop u gratis 10 tot 25 jaar garantie krijgt na aankoop. Een ander punt van aandacht is dat de Slätten laminaatvloer gebruik maakt van het Easy Connect kliksysteem. Dit werkt net iets anders als het IKEA Lock-systeem dat gebruikt wordt in de duurdere laminaatvloeren Ikea (zie hieronder), maar is net zo eenvoudig.

LAMINAAT TUNDRA
Ook zeer aantrekkelijk geprijsd is het Tundra laminaat van Ikea met een prijs van €5,99 per vierkante meter. Deze vloer is in tegenstelling tot het Slätten laminaat donker gekleurd en met 7 mm ook een stukje dikker. De Tundra laminaatvloer maakt gebruik van het IKEA Lock-systeem, waardoor het erg eenvoudig te leggen is. Let er wel op dat Ikea adviseert het nieuwe laminaat te leggen in combinatie met de eigen ondervloer Niva. Deze kunt u apart kopen. Bij betonvloeren adviseert Ikea het gebruik van de kunststof folie Spärra. Op het Tundra laminaat geeft Ikea een garantie van 10 jaar.


Ikea Tundra laminaat
Laminaat Tundra van Ikea


LAMINAAT PRÄRIE
Voor een prijs van €8,99 per vierkante meter heeft u Ikea's Prärie laminaat in huis. Dit mooie grijze laminaat heeft net als Tundra laminaat een dikte van 7 mm en is geschikt voor alle ruimtes in huis, met uitzondering van vochtige ruimtes als badkamers. Prärie laminaat is gemaakt van hardboard, papier, melamine folie en folie en wordt geadviseerd in combinatie met de ondervloeren Niva en Spärra (zie ook hierboven). Ook de Prärie laminaatvloer maakt gebruik van het IKEA Lock-systeem, waardoor het erg eenvoudig te leggen is. Ook op Prärie laminaat geeft Ikea een garantie van 10 jaar.

Ikea Prarie laminaat
Laminaat Prarie van Ikea


LAMINAAT GOLV
De duurste en misschien ook wel mooiste laminaatvloer van Ikea is laminaat Golv. Voor deze donkergrijze laminaatvloer betaalt u per vierkante meter een prijs van €12,95. Golv is dan ook gelijk de dikste laminaatvloer van Ikea met 8 mm. Groot voordeel van Golv laminaat is dat het ook voor op kantoor gebruikt kan worden en uiteraard in alle ruimtes in huis. Ook Golv is voorzien van het IKEA Lock-systeem. Overigens kunnen alle laminaatvloeren van Ikea gereinigd worden met een stofzuiger en/of vochtige doek. Het Golv laminaat van Ikea wordt geleverd met een garantie van maar liefst 25 jaar. Dat is gelijk ook zo'n beetje de maximale garantie die u voor laminaat kunt krijgen, ook bij andere aanbieders van bekende merken.

Ikea Golv laminaat
Op GOLV laminaat geeft Ikea 25 jaar garantie

Voor meer informatie over de verschillende laminaatvloeren van Ikea kunt u terecht op de website van het Zweedse bedrijf of in één van de vestigingen in Nederland bij u in de buurt. Een laminaatvloer kunt u prima zelf leggen en de meeste doe-het-zelf ketens hebben ook een ruim assortiment van gereedschappen om zelf laminaat te leggen, zoals laminaatsnijders, plintenknippers, tussenzetstukjes etc. Een laminaatvloer kunt u zelf prima knippen of op maat snijden met een decoupeerzaag. Ook is een goede ondervloer zeer belangrijk voor laminaat. Denk onder meer aan de Sencys ondervloeren van Praxis. Voor wie daar geen zin in heeft is er natuurlijk ook een gratis leggen service bij veel aanbieders, waarbij er vaak wel een minimale hoeveelheid gekocht moet worden of er een qua prijs wat duurder laminaat aangeschaft moet worden.