Verkoop laminaat blijft hard groeien

In een recent Amerikaans onderzoek wordt een sterke omzetgroei voorwacht voor de laminaatmarkt, die  wereldwijd een omvang van in totaal 30,9 miljard dollar zal bereiken in 2021.


Met een uitgebreid rapport van ruim 200 pagina’s voorspelt onderzoeker Research and Markets een jaarlijkse groei voor de verkopen van laminaat van 4,2% voor de periode t/m 2021.

De totale markt voor laminaat wordt in 2021 ingeschat op $30,9 miljard, waarbij de groei zal worden gedreven door een combinatie van nieuwbouw en renovaties.

Als belangrijke nieuwe techniek op het gebied van laminaat worden in het rapport onder meer de aqua+ technologie, de groeiende populariteit van bredere laminaatplanken en de introductie van digitaal printen voor laminaat genoemd.

NIEUWE TRENDS LAMINAAT
Uit het onderzoek blijkt verder dat de sterkste omzetgroei voor de laminaatverkoop zal komen van de particuliere (woon)markt, waarvoor laminaat vloeren met afstand de populairste vloerbedekking blijven. De groei zal worden aangewakkerd door nieuwe trends, waaronder de technologische ontwikkelingen, zoals het digitale printen, waardoor er verschillende vormen aangebracht kunnen worden op het laminaat.

Ook noemen de onderzoekers het grote aanbod van goedkoper laminaat in een grote hoeveelheid uitvoeringen die zeer goed kunnen concurreren met houten vloeren als een belangrijke factor.
De grootste markt wereldwijd voor laminaat blijft Europa, vooral dankzij het koudere klimaat waarvoor laminaat en houten vloeren een uitkomst zijn omdat ze helpen warmte in de huiskamer vast te houden.

Het volledige rapport kan worden teruggevonden op de website van Research and Markets.

Bron: Businesswire