Houten vloeren en huisdieren kunnen prima samen

In tegenstelling tot hetgeen door veel huisdiereigenaren wordt aangenomen kunnen huisdieren prima gehouden worden in een huis met een houten vloer.

Volgens experts is het in dit geval vooral belangrijk om de juist soort houten vloer te selecteren.

De vraag of het mogelijk is om een stijlvolle moderne inrichting met een houten vloer te kunnen combineren met huisdieren wordt door Britse experts positief beantwoord.

Een journaliste van de krant The Independant schreef een artikel over huisdieren en verschillende soorten vloerbedekking. In het artikel is er aandacht voor de beschadigingen die huisdieren kunnen aanrichten in de woonkamer, net als de rommel die een huisdier kan veroorzaken.

Toch is het volgens de expert uitstekend mogelijk om een mooie stijlvolle inrichting en een huisdier te hebben, zonder dat er zorgen zijn over beschadigingen of de zichtbare aanwezigheid van uw huisdier. 

De auteur wijst er op dat huizenbezitters zich ten aanzien van hun huisdier vaak zorgen maken over de effecten van vieze poten op de vloer, nagels en haren die het tapijt beschadigen en nog veel meer zichtbare effecten van uw hond of kat.

Een expert op het gebied van vloeren adviseert in het artikel dat onder meer eiken vloeren een goed alternatief zijn in combinatie met huisdieren, vanwege de duurzaamheid en het makkelijke schoonmaken. Het advies aan huizenbezitters met huisdieren is verder om houten vloeren te vermijden die erg glanzend zijn of te glad zijn.

De voorkeur wat betreft houten vloeren en huisdieren gaat uit naar een houten vloer met een natuurlijk patroon en een ruwe afwerking, die beter bestand is tegen een dagelijkse belasting van onder meer nagels en vuil.

Ook is het advies in verband met huisdieren op uw vloer om te kiezen voor een zeer duurzame verfsoort in huis, gecombineerd met vinyl behang en kleden en bekleding in de woning die makkelijk gewassen kan worden. Op die manier levert een huisdier geen enkel probleem op qua vuil en schoonmaken in uw huis.