Schoonmaakmiddelen voor laminaat

Er zijn verschillende aanbieders van schoonmaakmiddelen voor laminaatvloeren actief in Nederland.

We zetten er een aantal op een rijtje, waaronder het Nederlandse bedrijf HG, dat verschillende reinigingsmiddelen voor laminaat produceert in Almere.


Veel Nederlanders hebben een laminaatvloer die regelmatig gereinigd dient te worden. Hiervoor zijn speciale schoonmaakmiddelen van een aantal producenten.

Veel bedrijven die laminaat maken, waaronder Pergo, Bruynzeel en Quick-Step, bieden consumenten speciale schoonmaakmiddelen die het best te gebruiken zijn voor het eigen laminaat. Denk bijvoorbeeld aan de Quick-Step clean laminaatreiniger, die per 75 ml verpakt voor minder dan €10 verkocht wordt en het meest geschikt is voor de eigen Quick-Step laminaatvloeren.

Hetzelfde geldt voor Bruynzeel en Pergo die ook hun eigen laminaatreinigingsproducten verkopen voor bij het door hun zelf gemaakte en verkochte laminaat.

Behalve de bovenstaande voorbeelden zijn er ook een aantal gespecialiseerde bedrijven op het gebied van reinigingsmiddelen voor laminaat vloeren.

Eén van de bekendste daarvan is het in Nederland gevestigde HG, dat ruim 300 producten verkoopt in tientallen landen wereldwijd.

Ook voor laminaat vloerbedekking heeft HG verschillende alternatieven voor de consument. Deze zetten we hieronder kort op rijtje.

LAMINAATREINIGER
HG Laminaatreiniger is de meest voor de hand liggende optie als het gaat om het schoonmaken van uw laminaat. Met dit product maakt HG regelmatig reclame op televisie. De 'standaard' laminaatreiniger van HG is een geconcentreerde dweilreiniger die speciaal is ontwikkeld voor het regelmatig goed, veilig en snel zonder reinigen van uw laminaatvloer, zonder daarbij strepen achter te laten. Ook is er geen sprake van glansopbouw bij dit schoonmaakmiddel dat geschikt is voor alle soorten laminaatvloeren. Een fles van 1 liter, die geschikt is voor 20 dweilbeurten, kan gekocht worden voor €6,95 (productnummer 72).

Dat kan rechtstreeks bij HG of bij veel doe-het-zelf zaken waaronder de Praxis.

LAMINAAT GLANSREINIGER
De speciale HG glansreiniger herstelt de glans op uw laminaatvloer wanneer er sprake is van slijtage van de toplaag door onder meer zand en ander vuil van buiten. Het regelmatig dweilen met HG glansreiniger zorgt voor een langere levensduur van uw laminaat vloerbedekking. Een fles van 1 liter kost €7,95 en kan behalve bij HG zelf (via de website, nummer 73) ook in veel andere winkels gekocht worden, waaronder veel doe-het-zelf zaken.

Ook verkoopt HG nog laminaat krachtreiniger (#74), dat geschikt is voor het verwijderen van hardnekkig vuil en vet van laminaat. Een fles van 1 liter kost €6,29.

Voor bescherming tegen krassen en slijtage tot slot is er ook nog het speciale HG laminaat beschermfilm met glans (#70, €10,75 per fles). Dit reinigingsmiddel zorgt voor een dunne maar erg sterke beschermlaag (film) waardoor de toplaag van uw laminaat wordt beschermd tegen slijtage, krassen en andere beschadigingen. Bovendien zorgt het voor een anti-slip effect.

Kijk voor meer informatie op de website van HG of de andere aanbieders.

Bron: Kluswijzer, HG en andere fabrikanten reinigingsmiddelen laminaat