Carpetright voorziet blijvend moeilijke markt

De grootste Britse tapijtverkoper Carpetright voorziet ook voor komend jaar moeilijke marktomstandigheden.

Voor het huidige boekjaar dat loopt tot 30 april 2011 voorziet topman Philip Harris aanhoudend uitdagende marktomstandigheden vanwege het zwakke consumentenvertrouwen, die leidt tot zwakke verkopen voor vloerbedekkingsmaterialen als laminaat, vinyl en tapijt.

Wel blijft Carpetright ondanks de moeilijke omstandigheden winstgevend en wordt er voldoende cash gegenereerd met de huidige business, ondanks een scherpe winstdaling.

Eerder gaf het beursgenoteerde Carpetright, dat behalve het Verenigd Koninkrijk vooral in Europa actief is met een flink aantal winkels in Nederland, aan de afgelopen twee geen herstel te hebben gezien in de Britse consumentenvraag. Hoge inflatie en het uitblijven van salarisstijgingen zorgen ervoor dat mensen weinig geld te besteden hebben.

In de twaalf weken tot 23 juli 2011 zag Carpetright zijn omzet met 1,5% dalen. Het aandeel daalde op de beurs dit jaar al 35% en het hele bedrijf is daarmee zo'n 348 miljoen pond waard. Vorige week werd de laagste koers in ruim een jaar tijd op de beurs bereikt.