Quick-Step komt met nieuwe soort vloerbedekking

Het bekende laminaatmerk Quick-Step komt met een nieuw product op de markt dat bestaat uit een combinatie van hout en laminaat.

DecorWood by Quick-Step wordt geproduceerd met de nieuwste technologie, waardoor de lange vloerplanken niet van echt exotisch hardhout zijn te onderscheiden.

In de Verenigde Staten is het nieuwe DecorWood inmiddels verkrijgbaar. Deze vloerbedekking is geen laminaat en ook houten vloer, maar combineert volgens Quick-Step wel de beste eigenschappen van deze twee vloerbedekkingsmaterialen. Het gaat om extra lange planken die er uitzien als echt hout.

Het nieuwe DecorWood van Quick-Step is verkrijgbaar in vijf exotische varianten: Brazilian Walnut, Golden Eucalyptus, Claret Cherry, Crimson Jarrah en Garnet Tupelo. Volgens de woordvoerders van het bedrijf zal het nieuwe DecorWood een aanzienlijke impact hebben op de vloerenmarkt, vanwege de unieke eigenschappen en het uiterlijk van een echte exotische hardhouten vloer, die tegen een aantrekkelijke prijs te koop is.

Door de speciale HiDef Color Fusion Technology’ kunnen de kleuren en patronen nog beter op de planken worden geprint, die bovendien van hergebruikt hout zijn gemaakt. De planken worden afgewerkt met een speciale coating die ook kenmerkend is voor echte hardhouten vloeren.

Dankzij de toegepaste technologie kunnen de voor het oog dure en echte hardhouten vloeren nu ook voor een aantrekkelijke prijs worden gekocht door de consument. De luxe extra lange exotisch ogende planken zijn daarmee voor veel mensen toegankelijk geworden.

Bijkomende voordelen van DecorWood ten opzichte van echte exotische hardhouten vloeren zijn de betere duurzaamheid en bestendigheid tegen beschadigingen vergeleken met veel andere soortgelijke vloerbedekkingsmaterialen.
Dankzij het bekende Uniclic systeem kan DecorWood zonder lijm of nieten geïnstalleerd worden. De garantie is zelfs 35 jaar.

Quick-Step is ook in Nederland actief met een ruim aanbod van laminaatvloeren die door verschillende speciaalzaken verkocht worden. Onder meer Praxis verkoopt verschillende Quick-Step producten in zijn megastores.

Bron: Quick-Step