Laminaatvloer beter voor gezondheid vanwege schone lucht in huis

Eén van de voordelen van een laminaat vloer is dat laminaat beter is voor de gezondheid vanwege de schonere lucht in huis.

Behalve laminaat is ook kurk steeds populairder als vloerbedekkingsmateriaal

Volgens een Amerikaans onderzoek is een laminaat vloer een betere keuze dan veel andere soorten vloerbedekking, bijvoorbeeld vanwege de betere luchtkwaliteit ten opzichte van bijvoorbeeld tapijt en vloerbedekking.

Gewone vloerbedekking of tapijt verzameld stof en kan allergiën veroorzaken, ongeacht hoe vaak er wordt gestofzuigd. Laminaat is dan ook de betere optie met het oog op de betere luchtkwaliteit.

Een ander voordeel van laminaat is bovendien dat het veel goedkoper is en makkelijker (zelf) te leggen is dan andere (hardhouten) vloerbedekking.

Volgens de onderzoekers is een laminaat vloer met weinig organische materialen het best geschikt voor in huis, aangezien de gebruikte chemicaliën schadelijk kunnen zijn, ook al geven ze herkenbare lucht die een nieuwe vloer vaak heeft.

KURK VLOER
In dat kader winnen kurken vloeren ook steeds meer aan populariteit, vooral vanwege het 'groene' en duurzame aspect van dit vloerbedekkingsmateriaal.

Sterker nog wordt kurk momenteel genoemd als de meest milieuvriendelijke soort vloerbedekking. Lees hier meer over kurkvloeren.