Kurk vloerbedekking steeds populairder in huis

Vloeren van kurk winnen steeds meer aan populariteit. Voorheen was een kurkvloer in huis een zeldzaamheid, tegenwoordig kiezen steeds meer consumenten voor het milieuvriendelijke kurk.

Kurk is misschien wel het meest bekend van wijnflessen. Toch is dit materiaal aan een ware opmars bezig als vloerbedekking. Kurkvloeren zijn een geschikte vervanger voor de bekendere vinyl-, laminaat-, hardhout- en linoleumvloeren.

Een vloer van kurk is 100% natuurlijk en als het ware 'zelfgenezend'. Indien u iets laten vallen of kurk bekrast dan zal de vloer als het ware meeveren.

ANDERE VOORDELEN KURK VLOER
In tegenstelling tot bijvoorbeeld tegels of een stenen vloer biedt kurk een betere isolatie en verwarming van de ondergrond en is de vloer bovendien geluidsabsorberend.

Kurkvloeren zijn warm in de winter, koud in de zomer en kunnen ook prima gebruikt worden in een keuken om het voortgebrachte geluid te dempen. Het lopen op kurk wordt ook wel omscheven als het lopen op kussentjes.

Verder voelt kurk lekker aan onder je voeten en is een kurken vloer nog betaalbaar ook. Een goede kurkvloer valt ongeveer in dezelfde prijsklasse als een degelijke laminaatvloer en kost ongeveer net zoveel als een een niet al te dure keramische tegel.

Bovendien is kurk tegenwoordig verkrijgbaar in steeds meer kleuren en varianten, zoals klikkurk.

MILIEUVRIENDELIJK
Misschien van één van de belangrijkste aspecten van een kurkvloer is dat deze milieuvriendelijk is. Kurk is afkomstig van eiken en wordt geoogst door de schors van de boom af te pellen.

Dit gebeurt elke negen tot twaalf jaar, waardoor de boom in leven blijft en er binnen een jaar of tien weer een nieuwe schors omheen zit, die wederom gebruikt kan worden. Zo kunnen eiken meer dan 200 jaar oud worden.

Een kurkvloer kan op een bestaande vloer gelegd worden en is verder hypoallergeen en brandvertragend. Zo worden vlammen niet verder verspreid en komen er ook geen giftige gassen vrij, wat bij veel andere vloerbedekkingsmaterialen vaak wel het geval is.

Kijk voor meer informatie over kurk vloerbedekking op www.kurkvloerbedekking.nl