Goedkoop laminaat bij Ikea

Wie op zoek is naar een goedkope laminaat vloer, kan terecht bij Ikea. Er is al kliklaminaat vanaf €3,50. Ikea biedt op zijn website een beperkt maar erg goedkoop assortiment laminaatvloeren. 


Het goedkoopst is het Slätten laminaat, dat voor €3,50 per m² wordt verkocht. Daarmee komt de prijs per verpakking, waarin 10 stuks planken zitten, uit op €8,05. Het laminaat wordt aanbevolen voor alle ruimtes in huis, met uitzondering van vochtige ruimtes (hiervoor is bijvoorbeeld vinyl vloerbedekking beter geschikt).

TUNDRA LAMINAAT

Behalve de Slätten laminaatvloer heeft Ikea ook Tundra kliklaminaat, wat verkrijgbaar is voor €8,95, ofwel €21,39 per verpakking. Tundra is verkrijgbaar in de kleuren antiekpatroon, eikenpatroon, esdoornpatroon (zie afbeelding hieronder), middenbruin, wit en zwart/wit met een patroon.

goedkoop laminaat van ikea
Voordelen van dit laminaat zijn volgens Ikea het gelamineerde oppervlak, waarmee u een slijtvaste vloer heeft voor op kantoor en in alle ruimtes in huis, behalve vochtige ruimten. Het laminaat verkleurt niet door zonlicht en kan daarom ook prima gelegd worden in een kamer waar veel zon op staat. Door de oppervlakte-finish kan het laminaat makkelijk schoongemaakt worden en het klik-systeem zorgt ervoor dat het laminaat makkelijk te leggen is, zonder daarbij lijm te hoeven gebruiken. Ook aan het milieu is gedacht, aangezien het laminaat is gemaakt van vernieuwbaar materiaal (houtvezels), wat recyclebaar kan zijn, aldus Ikea. 

Een laminaatvloer kunt u prima zelf leggen en de meeste doe-het-zelf ketens hebben ook een ruim assortiment van gereedschappen om zelf laminaat te leggen, zoals laminaatsnijders, plintenknippers, tussenzetstukjes etc. Een laminaatvloer kunt u zelf prima knippen of op maat snijden met een decoupeerzaag. Voor wie daar geen zin in heeft is er natuurlijk ook een gratis leggen service bij veel aanbieders, waarbij er vaak wel een minimale hoeveelheid gekocht moet worden of er een qua prijs wat duurder laminaat aangeschaft moet worden.

ONDERVLOER EN ACCESSOIRES

Ikea raadt aan om voor het laminaat altijd de NIVA ondervloer, wat apart wordt verkocht door het bedrijf. Voor het leggen op cement wordt SPÄRRA, een kunststof folie, aanbevolen. Ook handig is Ikea's FIXA legset, die apart te koop is voor €4,99. Deze praktische set is geschikt voor het zelf leggen van houten en laminaat vloeren en bestaat uit drie delen. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de Ikeawinkels en website. Bron: www.ikea.nl