Tips voor het kopen van Laminaat vloerbedekking

Op de website van Roobol staan een aantal handige tips voor het kopen van laminaat.

Ook somt het bedrijf een groot aantal voordelen van laminaat op. Op dit moment loopt er een actie waarbij laminaat gratis gelegd wordt.
Onderstaand een aantal handige en vooral ook eerlijke tips die erg handig zijn als u een nieuwe laminaatvloer wilt aanschaffen.

TIPS AANKOOP LAMINAAT

1.Bereid je voor op het winkelbezoek

De eerste tip is gelijk ook één van de belangrijkste tips. Verkopers stellen soms lastige vragen om je een zo goed mogelijk advies te kunnen geven. Zorg dat je goed voorbereid bent voordat je naar de winkel gaat. Oriënteer alvast op internet wat er komt kijken bij de aanschaf van een nieuwe laminaatvloer.

2.Vergeet de plattegrond niet!

Heel herkenbaar is de klant die in de winkel staat zonder plattegrond van het huis. Dat wordt lastig voor de adviseur om jouw een goede inschatting te geven van wat het je uiteindelijk gaat kosten.

3.Laat de adviseur/verkoper meedenken


Het is verstandig om de adviseur in de winkel mee te laten denken in jouw plannen. Dat is namelijk degene met de meeste ervaring in de woninginrichting. Neem bijvoorbeeld een foto mee van je kamer of schets duidelijk de situatie.

4.Vraag naar het merk en de kwaliteit

Zeker op het gebied van laminaat zijn er veel b-merken en kwaliteiten. Vraag daarom goed naar de kwaliteit en het merk van het laminaat. Bekende merken zijn o.a. Berryfloor, Quickstep, Kronoflooring en Balterio.

5.Aanbetalen is normaal, maar doe het veilig

Wanneer de adviseur jouw adviseert over de betaalwijze schrik dan niet wanneer hij begint over een aanbetaling. Dat is meer dan normaal, maar doe het alleen bij CBW erkende bedrijven. Zij garanderen jouw een veilige aanbetaling en het recht op een goede service.

6.Service na het leggen?

Vraag altijd goed door naar de service die het bedrijf geeft na het leggen van het laminaat. Sommige bedrijven bieden vrijwel geen service achteraf. Daardoor kan later ontevredenheid ontstaan.

VOORDELEN LAMINAAT
Ook heeft Roobol de voordelen van een laminaatvloer op een rijtje gezet:

Laminaat is makkelijk zelf te leggen
Het eerste en misschien wel het grootste voordeel van laminaat is dat het gemakkelijk zelf is te leggen. Bij iedere levering van laminaat zit een papier met leginstructies van laminaat. Kliklaminaat is gemakkelijk in elkaar te klikken en sluit perfect op elkaar aan. Met enkele hulpmiddelen is een kamer laminaat voor een onervaren persoon in een dag gelegd.

Laminaat is hygienisch en anti-allergisch
Door het vlakke oppervlak is het laminaat hygienische en anti-allergisch. Bacterien gaan niet in je vloer zitten en bovendien worden ze bij iedere schoonmaakbeurt gemakkelijk verwijdert van je vloer.

Laminaat is makkelijk in onderhoud
Laminaat is makkelijk te onderhouden wanneer je niet teveel gebruik maakt van water. Let ook op dat je het juiste reinigingsmiddel gebruikt. Bij verkeerd gebruik van schoonmaakmiddelen kan de toplaag van het laminaat worden aangetast.

Laminaat is mogelijk in combinatie met vloerverwarming
Vaak is het moeilijk om een geschikte vloer te vinden voor vloeren met vloerverwarming. Met de juiste ondervloer is het meeste laminaat geschikt voor vloerverwarming. Vraag in onze winkels naar uitgebreide informatie over dit voordeel van laminaat.

Momenteel heeft Roobol een actie lopen voor het gratis leggen van laminaat. De actie is geldig vanaf 20 vierkante meter of meer. Let wel op dat de aanschaf van een Roobol ondervloer bij de actievoorwaarden hoort, mede in verband met de garantievoorwaarden. Voordat de vloer gelegd kan worden dient de ondergrond droog en vlak te zijn en moet de ruimte uiteraard leeg zijn. Wie eveneens plinten wil laten leggen betaalt hiervoor het gewone plaatsloon.Zo kunt u momenteel Forest-loc laminaat laten leggen voor 19,95 euro per vierkante meter, dat dan gratis gelegd wordt (zie de voorwaarden hierboven). Op dit toplaminaat, dat leverbaar is in 4 kleuren, zit een garantie van 8 jaar. Het is geschikt voor intensief woongebruik en licht commercieel gebruik. Bekijk hier deze aanbieding.

Ga voor meer informatie naar één van de vestigingen van Roobol.

Roobol Hage (CBW erkend), heeft inmiddels 50 vestigingen in wooninrichting in Zuid-West Nederland, en bestaat al meer dan 60 jaar.

Het bedrijf heeft ongeveer tachtig ervaren stoffeerders in dienst die stuk voor stuk intern opgeleid zijn door Roobol zelf. Alhoewel het leggen van laminaat en parket door veel mensen zelf gedaan wordt, is het leggen van vinyl vloerbedekking wat ingewikkelder, waardoor vaak gekozen wordt voor het inschakelen van vakmensen.

Roobol heeft een eigen meetservice, die na de aankoop van uw nieuwe vloer alles bij uw thuis komt opmeten voordat de nieuwe vloer gelegd wordt. Na uw aankoop in de winkel wordt er een datum geprikt voor het meten, waarna uw nieuwe vloer eventueel gelegd wordt.

Bron: Roobol