Omzet parketzaken blijft verder dalen

Volgens de meest recente onderzoeksgegevens van CBW-Mitex blijft de omzet van parketzaken verder wegzakken.

Over het eerste halfjaar van 2010 daalden de verkopen met 17,7% en is er daarmee al sinds begin 2007 geen sprake meer van groei.

Voor de gehele woonbranche daalde de omzet in het eerste halfjaar van 2010 met 0,9%. De grote verliezer was de parketbranche.

Ten opzichte van 2009 blijft de omzetontwikkeling daarmee ongeveer gelijk. Vorig jaar daalde de totale omzet binnen de woonbranche nog met 14,4%, en dat was tijdens de financiƫle crisis.

Bekijk hieronder het bericht van CBW-Mitex over de parketbranche:

De omzetontwikkeling bij parketzaken blijft slecht. De achterstand in omzetontwikkeling ten opzichte van 2009 bedraagt 17,7%. De laatste keer dat deze branche groeicijfers kon tonen, was begin 2007. “Ondernemers in de parketbranche worden onverminderd hard getroffen door de situatie in de bouw en huizenverkoop. De aanschaf van een nieuwe vloer bij de renovatie van bestaande woningen kan de onverminderd lage vraag niet opvangen,”constateert branchemanager Vloeren Marjan Spronk. Toch zijn er ook in deze branche tegen de tendens in ondernemers die plussen qua omzet. Vaak speelt dan een bijzondere omstandigheid: een verhuizing naar een betere locatie, een goede marketing actie, het wegvallen van een concurrent in de nabije omgeving, etc. Een tendens die de branchemanager duidelijk waarneemt, is een verschuiving naar de ZZP-constructie (zelfstandige zonder personeel) waardoor het aantal bedrijven in totaliteit niet vermindert. Wel heeft dit gevolgen voor het aantal partketwinkels.Binnen de parketbranche wist slechts een klein aantal ondernemers een positieve omzetonwikkeling te behalen in het eerste halfjaar van 2010.

In totaal zag 23% van de parketwinkels zijn omzet stijgen ten opzichte van het eerste halfjaar van 2009. 15% boekte een omzetgroei van 0-10%, 4% groeide tussen de 10-20% en eveneens 4% van de parketwinkels zag zijn omzet groeien met meer dan 20%.

Daarentegen behaalde 27% van alle ondernemers een omzetdaling van meer dan 20%. In totaal boekte 77% van alle winkeliers een lagere omzet over het eerste halfjaar van 2010.

Bron: CBW-Mitex