Vloerenshop parketvloeren bij megastores Praxis

Vanaf 1 december 2009 beschikt Praxis over een unieke vloerenshop in al zijn 28Megastores in Nederland.

Het bedrijf belooft prijzen die fors lager zijn dan in de traditionele parketwinkels.

De kenners wisten al dat Praxis voor een ruim assortiment van onder meer laminaat vloeren stond, vaak tegen aantrekkelijke prijzen.

Vanaf 1 december komt het bedrijf met speciale vloerenshops in de 28 Megastores, waardoor de kleuren en eigenschappen van het laminaataanbod zeer makkelijk te beoordelen is door consumenten.

In de vloerenshops van Praxis liggen honderd verschillende vloeren in uiteenlopende kleuren en samenstellingen, voor binnen én buiten. De prijzen zijn doorgaans een stuk lager dan die van andere parketwinkels.

BINNENPARKET
Het assortiment binnenvloeren is verdeeld in multiplexvloeren, eikenparket in diverse diktes en lamelparket.

De multiplexvloeren hebben een basislaag van berken en/of populierenhout en een massieve toplaag van 4 mm dikte van diverse houtsoorten met een veer- en groefverbinding die daardoor erg makkelijk zijn te leggen en minder ‘werkt’.

Deze vloeren zijn eenvoudig te schuren en worden onbehandeld of geolied geleverd (in wit en naturel) en zijn alle voorzien van het FSC Keurmerk dat garandeert dat het hout duurzaam is geoogst. Totale diktes van multiplexparket variëren van 15 tot 20 mm. Verkoopprijzen lopen uiteen van 46 tot 74 euro per m2.

Het eiken parket is verkrijgbaar in diktes van 12 tot 15 mm in 26 soorten. De eiken vloeren worden onbehandeld of geolied geleverd in diverse kleuren, geborsteld en gerookt. Verkoopprijzen van 37 tot 70 euro per m2.

Het lamelparket heeft een toplaag van 2,5 mm en wordt geleverd met brede planken voor een extra naturel effect in diverse afwerkingen. Verkoopprijzen variëren van 29 tot 35 euro per m2.

BUITENVLOEREN
Bovendien ligt in de Vloerenshop een speciaal assortiment van tien verschillende buitenvloeren die bestand zijn tegen de meest extreme weersinvloeden. Bijzonder zijn de bamboevloeren.

Bamboe is verhout gras met bijzondere producteigenschappen, zoals extreme hardheid en weerstand tegen regen, kou en hitte. Daarnaast zijn er buitenvloeren van ipodeck (zeer hard) en van Ex deck, een composietvloer van hout en polymeren. Het merk Ex deck maakt gebruik van een innovatief houtmateriaal dat wordt gemaakt door het versmelten van houtvezels en milieuvriendelijk bindmiddel dat onder hoge druk en hoge temperatuur wordt samengesmolten.

Verder biedt de Vloerenshop volhouten buitenvloeren van houtsoorten die extreme hardheid combineren met duurzaamheid.

De verkoopprijzen van de buitenvloeren lopen uiteen van 52 tot 109 euro per m2.

GRENEN EN VINYL
De liefhebbers van grenen kunnen ook hun hart ophalen in de Vloerenshop van Praxis. Deze volhouten planken vloeren hebben een breedte van 15 cm en een dikte van 15 tot 20 mm en geven een prachtig natuurlijk effect. De grenen delen zijn afgewerkt met een olielaag en zijn verkrijgbaar in tal van moderne kleuren.

Wie zoekt naar een vloer die tegen een stootje kan en weinig onderhoud nodig heeft, kan een vinylvloer kiezen. Deze vloeren zijn nieuw op de markt en zijn samengesteld uit een basisplaat met een vinylstructuur toplaag in tal van kleuren en uitvoeringen. De delen zijn voorzien van een klikverbinding en erg makkelijk te leggen.

ZELF LEGGEN OF LATEN LEGGEN
Alle vloeren worden voorzien van een duidelijke handleiding en zijn met enige handigheid eenvoudig zelf te leggen. Maar wie geen tijd of zin heeft om zelf aan de slag te gaan, die kan een beroep doen op de Praxis Klusservice. Specialisten komen de vloer dan binnen korte tijd leggen. En sjouwen hoeft ook niet: Praxis levert bestelde vloeren op verzoek binnen 14 dagen aan huis.

Bron: Praxis